Преди 1316 години,  Фудживара Махито, син на помощник на 38-

...
Преди 1316 години,  Фудживара Махито, син на помощник на 38-
Коментари Харесай

Най-старият хотел в света е на 1316 години

Преди 1316 години,  Фудживара Махито, наследник на асистент на 38- ия император на Япония, основава хан в подножието на планината Фуджи. Този обичаен японски хан, който  постепенно се трансформира в днешния СПА хотел Нашияма Онсен Кеюнкан , и до през днешния ден продължава да приема посетители. От основаването си през 705 година до наши дни е ръководен от едно и също семейство в продължение на 52 генерации. Той е бил хазаин на значими посетители, вариращи от императори до самураи.

Удивително е през какъв брой столетия, събития и исторически разтърсвания е минал този хотел. Разбира се, Нашияма Онсен Кеюнкан има шанс с местоположението си – горещи лечебни извори, близостта до известния връх Фуджи, чист въздух и красива природа. Топлата вода, в неограничени количества, постоянно е разполагаем. Предприемчивите притежатели на хотела са употребявали тази вода от околните горещи извори. В момента хотелите в региона не престават да употребяват естествените източници както за баните, басейните, СПА процедурите, по този начин и за отопление.

 Хотелът е претърпял главен ремонт  през 1997 година, само че притежателите резервират обичайния архитектурен жанр на истинската постройка. През 2005 година във всяка стая е вкарана свободно течаща топла вода от изворите.

Интериорът е решен в характерен японски жанр с огромен брой дървени детайли. Има татами (традиционните рогозки) настилки и кайсеки ( менюта за дегустация на сезонни ястия). На гостите се оферират японски кимона и се чака да смъкват обувките си, когато влизат в постройката. Тук няма интернет и тв приемници – хората идват в Нашияма Онсен Кеюнкан, с цел да останат уединено с природата и мислите си. Разбира се, потапянето в най-известните естествени горещи извори в Япония, с изумителен аспект към планината, е в основата на отдиха.

През 2011 година хотелът бе публично приет от върховете на Гинес за най-стария в света.

За страдание, интервалът 2000 – 2016 година е много тежък за хотела и резервациите му фрапантно спадат. Затова към днешна дата той се ръководи от компанията Yushima.

Пожелаете ли да посетите Нашияма Онсен Кеюнкан и да се докоснете до историята и природата в този район на Япония – просто отидете на една от известните услуги за резервация на хотели.


Booking.com

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР